Maros Sefcovic lenne az európai szocialisták csúcsjelöltje

2018 szeptember 17., hétfő 8:05
60

Maros Sefcovic hétfőn bejelentette, hogy elindul a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.

Fotó: Artur Widak/NurPhoto

Sajtótájékoztatóján Sefcovic leszögezte, hogy elnökként fokozni kívánná az Európához tartozás érzetét, valamint az emberek biztonság- és stabilitásérzetét. „Magabiztos és büszke, okos és zöld, társadalmilag igazságos és szolidáris Európát szeretnék” - mondta a szlovák politikus.

A bizottság energiaunióért felelős szlovák alelnöke az első, aki hivatalosan bejelentette indulását a balközép pártokat összefogó S&D-ben. Az Európai Parlamentben az MSZP és a DK tartozik a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéhez. Az Európai Unió működését jól ismerő, 52 éves politikus lenne a brüsszeli testület első kelet- vagy közép-európai vezetője. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt