Maros Sefcovic lenne az európai szocialisták csúcsjelöltje

külföld
2018 szeptember 17., 08:05
comments 60

Maros Sefcovic hétfőn bejelentette, hogy elindul a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.

Maros Sefcovic
photo_camera Fotó: Artur Widak/NurPhoto

Sajtótájékoztatóján Sefcovic leszögezte, hogy elnökként fokozni kívánná az Európához tartozás érzetét, valamint az emberek biztonság- és stabilitásérzetét. „Magabiztos és büszke, okos és zöld, társadalmilag igazságos és szolidáris Európát szeretnék” - mondta a szlovák politikus.

A bizottság energiaunióért felelős szlovák alelnöke az első, aki hivatalosan bejelentette indulását a balközép pártokat összefogó S&D-ben. Az Európai Parlamentben az MSZP és a DK tartozik a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéhez. Az Európai Unió működését jól ismerő, 52 éves politikus lenne a brüsszeli testület első kelet- vagy közép-európai vezetője. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.