Megszólalt a pszichológusnő, aki zaklatással vádolja Trump főbírójelöltjét

külföld
2018 szeptember 17., 04:38

Megszólalt az a nő, aki szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trump főbírójelöltjét, Brett Kavanaughot. Christine Blasey Ford a Washington Postnak beszélt arról, hogy Brett Kavanaugh több mint három évtizeddel ezelőtt részegen egy bulin egy barátjával együtt egy szobába terelte őt, ahol fogdosni kezdte, lefogta, megpróbálta lehúzni róla a ruháját, és befogta a száját, amikor kiabálni próbált.

Brett Kavanaugh a jelölésénél
photo_camera Brett Kavanaugh a jelölésénél Fotó: SAUL LOEB/AFP

Azt hittem, még véletlenül megöl” - mondta Christine Blasey. Akkor sikerült végül kimenekülnie a szobából, amikor Kavanaugh barátja, aki addig csak nézte a történteket, ráugrott az ágyra. 51 éves kaliforniai pszichológusnő először 2012-ben beszélt a történtekről, amikor férjével párterápián vett részt. Ford eljuttatta a lapnak a terapeuta jegyzeteinek egy részét, amelyek nem említik Kavanaugh-t és barátját név szerint, hanem egy elit fiúiskola diákjaiként írják el őket, akik később a washingtoni társadalmi elit magas rangú és tiszteletnek örvendő tagjai lettek. Ford szerint az eset még 1982-ben történt, amikor ő 15 éves volt, Kavanaugh pedig 17.

Az 53 éves Kavanaugh már korábban is tagadta a vádat, és ezt a Fehér Házon keresztül vasárnap is megismételte. „Kategorikusan és egyértelműen tagadom ezt az állítást. Nem tettem ilyet, sem a középiskolában, sem bármikor máskor” - hangsúlyozta Kavanaugh.

A szenátus igazságügyi bizottságának csütörtökön kellene szavaznia arról, támogatja-e Brett Kavanaugh kinevezését. A bizottság várhatóan Kavanaughot és Fordot is meghallgatja. (via BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.