Megszólalt a pszichológusnő, aki zaklatással vádolja Trump főbírójelöltjét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megszólalt az a nő, aki szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trump főbírójelöltjét, Brett Kavanaughot. Christine Blasey Ford a Washington Postnak beszélt arról, hogy Brett Kavanaugh több mint három évtizeddel ezelőtt részegen egy bulin egy barátjával együtt egy szobába terelte őt, ahol fogdosni kezdte, lefogta, megpróbálta lehúzni róla a ruháját, és befogta a száját, amikor kiabálni próbált.

Brett Kavanaugh a jelölésénélFotó: SAUL LOEB/AFP

Azt hittem, még véletlenül megöl” - mondta Christine Blasey. Akkor sikerült végül kimenekülnie a szobából, amikor Kavanaugh barátja, aki addig csak nézte a történteket, ráugrott az ágyra. 51 éves kaliforniai pszichológusnő először 2012-ben beszélt a történtekről, amikor férjével párterápián vett részt. Ford eljuttatta a lapnak a terapeuta jegyzeteinek egy részét, amelyek nem említik Kavanaugh-t és barátját név szerint, hanem egy elit fiúiskola diákjaiként írják el őket, akik később a washingtoni társadalmi elit magas rangú és tiszteletnek örvendő tagjai lettek. Ford szerint az eset még 1982-ben történt, amikor ő 15 éves volt, Kavanaugh pedig 17.

Az 53 éves Kavanaugh már korábban is tagadta a vádat, és ezt a Fehér Házon keresztül vasárnap is megismételte. „Kategorikusan és egyértelműen tagadom ezt az állítást. Nem tettem ilyet, sem a középiskolában, sem bármikor máskor” - hangsúlyozta Kavanaugh.

A szenátus igazságügyi bizottságának csütörtökön kellene szavaznia arról, támogatja-e Brett Kavanaugh kinevezését. A bizottság várhatóan Kavanaughot és Fordot is meghallgatja. (via BBC/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.