368 milliós csalással gyanúsítják a csengeri Sz. Gábornét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu úgy tudja, hogy 368 millió forintnyi csalással gyanúsítják Sz. Gábornét. A Kósa Lajossal is szerződő, gigaörökséget mesélő csengeri asszonynak ekkora összegben adtak kölcsön 2013 és 2018 között. A gyanúsítás szerint azzal a szöveggel állt elő, hogy a kölcsönökre azért van szüksége, hogy hozzájuthasson az 1300 milliárdos örökséghez. A nő jogi képviselője, Helmeczy László a lapnak elmondta: 

„a kölcsönkért összegek elég változóak: az ötszázezertől a százmilliós tételig terjednek. Ügyfelem annyit ismert el, hogy a hagyaték felvételéhez kérte a kölcsönök egy részét. Több külföldi és magyar ügyvéd is eljárt az ügyben, és azért kellett neki a pénz, hogy fedezni tudja a kiadásait. De jelentős összegbe kerültek a kint tartózkodás költségei is.”

Helmeczy szerint van olyan család, „amely 100 millió forintot adott neki kölcsön, de még nem követelte vissza tőle a pénzt. Ők ugyanis olyan dokumentumokat láttak, hogy tudják, hogy ez a pénz valós és létezik.” Az ügyvéd szerint védence állapota nagyon leromlott az utóbbi időben: több mint 25 kilót fogyott. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.