A Csodálatos Mrs. Maisel az idei Emmy-gála nagy nyertese

A legjobb főszereplő díját Rachel Brosnahan nyerte, aki a Csodálatos Mrs. Maiselt alakítja.Fotó: KEVIN WINTER/AFP

Öt díjat söpört be az idei Emmy-gálán az Amazon saját gyártású vígjátéksorozata, a Csodálatos Mrs. Maisel, amit magam is melegen ajánlok mindenkinek, mert tényleg jó. Rachel Brosnahan, a sorozat főszereplője lett a legjobb főszereplő, Alex Borstein pedig a legjobb mellékszereplő díját is hazavihette, a sorozat pedig megkapta a legjobb vígjátéksorozat díját.

Három díjat nyert az FX sorozata Gianni Versace meggyilkolásáról.

Az HBO Trónok harca című gigaslágere összesen két díjat kapott csak, de valószínűleg ezt nem bánják annyira, mert az egyik a legjobb drámának járó, amit egy év kihagyás után vettek vissza a Szolgálólány Meséjétől.

Az HBO egy másik sorozata, a tengerészgyalogosból lett bérgyilkos Barry történetét feldolgozó keserédes vígjáték, a Barry főszereplője, Bill Hader is díjat kapott, ahogy mellékszereplő társa, Henry Einkler is. Szintén két Emmyt nyertek a Netflix Godless és The Crown című sorozatai, illetve az FX idén véget ért kémsztorija, a The Americans is. A varieté műsorok díjain a Saturday Nigh Live és John Oliver Last Week Tonight című, még mindig rendkívül jó műsora osztoztak.