Az államtitkár szerint "a magyar kormány számára fontos, hogy mindenki egyformán hozzáférhessen az egészségügyi szolgáltatásokhoz"

Miután részt vett és felszólalt a WHO európai regionális bizottságának csütörtökig tartó római tanácskozásán, az egészségügyért felelős államtitkár a panelbeszélgetésről telefonon számolt be az MTI-nek. Nagy Anikó elmondása szerint felszólalásában kiemelte:

"a magyar kormány számára fontos, hogy mindenki egyformán hozzáférhessen az egészségügyi szolgáltatásokhoz és mindenki egészséges életkörülmények között élhessen."

Szerint e célt szolgálják az elmúlt időszak olyan intézkedései, mint a mindennapos testnevelés, valamint a népegészségügyi termékadó bevezetése. Illetve 

azok a nagy nemzeti egészségügyi programok, amiken még dolgoznak.

Nagy elbüszkélkedett még azzal, hogy "beszámolt a lakosságot védő kötelező oltási rendszerről is, amelynek köszönhetően Magyarországon évtizedek óta nem hal meg gyermek olyan betegségben, amely védőoltással megelőzhető." 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.