Halra számított, de helyette denevért fogott a döbbent budapesti horgász

Hétfőről keddre virradóra igazi meglepetés érte B. Péter budapesti horgászt. Hősünk az újpesti Duna-szakaszon, alkonyattájban futott ki az „Ászkavári Anakonda János” nevű ladikkal, hogy süllőt, harcsát vagy balint fogjon pergető módszerrel.

Egy ígéretes, a Szentendrei sziget közelében található pontnál lehorgonyozva bevetett - halat utánzó Rapala SSR 7 típusú műcsalival - és azonnal kapása is volt. A meglepő csak az volt, hogy a zsákmány fölfelé menekült, mielőtt végül beleesett volna a vízbe. Bár ez annak a fényében mégsem volt annyira megdöbbentő, hogy a fogás egy, a farkán található bőrlebenybe akadt denevérnek bizonyult.

"Levegőben kapta el az ssr-t, fárasztás után törülköző alatt szárítottuk, mert átázott és remegett. Tíz perc után kiugrott a csónakból, utána kellett menni és kivinni a partra"

- idézte fel a történteket B. Péter.

A horog szerencsére nem a húsába akadt és csak egy apró lyukat hagyott a lebenyen, a denevér így saját szárnyán távozott.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.