Legalább száz halott a hatalmas nigériai áradásokban

Egy nigériai férfi elárasztott háza előtt magyaráz.Fotó: SODIQ ADELAKUN/AFP

2012 óta nem okozott akkora pusztítást árvíz Nigériában, mint az idei. A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint eddig legalább százan vesztették életüket az áradásokban az ország középső és déli felében, Kogi, Niger, Anambra és Delta szövetségi államokban.

Ezekben az esős évszakban gyakoriak az áradások, melyek katasztrofális hatását fokozza az infrastruktúra elhanyagoltsága és a megfelelő óvintézkedések hiánya. Az áradások miatt az utóbbi években százezrek váltak fedél nélkülivé Nigériában.

A négy tagállamban vészhelyzetet hirdettek, vagyis a mentési-keresési munkálatok irányítását, valamint a katasztrófa sújította lakosság ellátását is a központi kormányzat vette át.

A Niger deltájában fekvő Delta állam az ország, illetve az egész kontinens egyik fő olajtermelő vidéke. Értesülések szerint az áradások nincsenek egyelőre hatással a kitermelésre. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.