Még a földön összetörték a kormánygépet, amivel Áder utazott volna Bukarestbe

POLITIKA
2018 szeptember 18., 08:28
comments 410

"A repülőgép meghibásodaása miatt Áder János köztársasági elnök nem utazott el reggel Bukarestbe, a Három Tenger Kezdeményezés találkozójára" - adta hírül reggel az MTI a Köztársasági Elnöki Hivatalra hivatkozva.

A nemrég beszerzett, kormánygépként is használt mindkét Airbust használták volna ma reggel. Az egyikkel Orbán Viktor utazott el Moszkvába, Vlagyimir Putyinhoz. Ez rendben el is indult. A másikkal Áder Jánost ment volna Bukarestbe. Csakhogy értesüléseink szerint, melyet két forrásunk is megerősített, az aszfalton várakozó kormánygép egy cateringes autóval ütközött. A cateringes autó felemelt rakománya nekicsapódott a kormánygép ajtajának, amely annyira deformálódott, hogy nem szállhatott fel.

Egyik forrásunk még életében nem hallott hasonló esetről, szerinte a gyakorlatlanság is közrejátszhatott a balesetben. Ehhez még hozzátette, hogy a cateringes autó nem része a földi kiszolgáló személyzetnek, azt régóta egy külsős vállalkozás üzemelteti.

Az esettel kapcsolatban kerestük Hardy Mihályt, a Budapest Airport kommunikációs igazgatóját. Ő a kormánygépet üzemeltető Honvédelmi Minisztériumhoz irányított minket, mint válaszadásra jogosultakhoz. Kerestük a Köztársasági Elnöki Hivatalt is, hogy nem volt-e opció, hogy a kormánygép ajtajának összetörése után Áder János a reggel induló normál járattal, a Tarom-gépével utazott volna el Bukarestbe. És persze kerestük a Honvédelmi Minisztériumot is, akiktől azt is megkérdeztük, hogy mekkora anyagi kár keletkezett a gépben, és meddig tarthat a meghibásodás kijavítása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.