Megengedte az olasz ügyészség Salvini pártjának, hogy 75 év alatt fizesse vissza az elcsalt 49 millió eurót

külföld
2018 szeptember 18., 15:02

A Reuters jelentése szerint megmenekült az olasz kormánykoalíció kisebbik pártja a biztos csődtől, miután sikerült megállapodnia az ügyészséggel arról, hogy 75 év alatt, részletekben fizesse vissza a költségvetésnek az elcsalt párttámogatás összegét. A bíróság múlt hónapban ítélt úgy, hogy a Matteo Salvini vezette Ligának 49 millió eurót kell visszafizetnie. Az összegből alig 4 milliót találtak meg a párt számláin, a többi külföldre szivároghatott. A genovai ügyészség által tavaly indított vizsgálat szerint a Liga alapítója, Umberto Bossi, és a pártpénztárnok a költségvetési támogatásból és a beszedett tagdíjakból fedezték családi kiadásaikat. Mindkettejüket elítélték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.