Naponta nyolc családot lakoltatnak ki Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataira hivatkozva számolt be arról az RTL Klub kedd esti Híradója, hogy 2018 első félévében az előző évinél

33 százalékkal több, 1415 ingatlant árvereztek el a bankok

hiteltartozás miatt.

Eszerint átlagosan nyolc család vesztette el az otthonát naponta a májusi moratórium lejárta óta. Sándorfi Balázs, a Bankmonitor elemzője szerint lényegesen könnyebb lett a bedőlt hitelek mögötti ingatlanok értékesítése a bankoknak és a követeléskezelőknek. Ezért is nőtt meg a kilakoltatások száma. Az RTL Klub megkereste a kormányt, hogy hogyan próbálnak segíteni a bajbajutott embereken, mire a Pénzügyminisztérium azt válaszolta, hogy

az éveken át tartó kilakoltatási moratóriummal számos családnak teremtettek lehetőséget, hogy rendezzék helyzetüket.

Újabb intézkedésekről nem írtak. A KDNP viszont azt válaszolta, hogy dolgoznak a könnyített törlesztés lehetővé tevő javaslatukon.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.