Naponta nyolc családot lakoltatnak ki Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataira hivatkozva számolt be arról az RTL Klub kedd esti Híradója, hogy 2018 első félévében az előző évinél

33 százalékkal több, 1415 ingatlant árvereztek el a bankok

hiteltartozás miatt.

Eszerint átlagosan nyolc család vesztette el az otthonát naponta a májusi moratórium lejárta óta. Sándorfi Balázs, a Bankmonitor elemzője szerint lényegesen könnyebb lett a bedőlt hitelek mögötti ingatlanok értékesítése a bankoknak és a követeléskezelőknek. Ezért is nőtt meg a kilakoltatások száma. Az RTL Klub megkereste a kormányt, hogy hogyan próbálnak segíteni a bajbajutott embereken, mire a Pénzügyminisztérium azt válaszolta, hogy

az éveken át tartó kilakoltatási moratóriummal számos családnak teremtettek lehetőséget, hogy rendezzék helyzetüket.

Újabb intézkedésekről nem írtak. A KDNP viszont azt válaszolta, hogy dolgoznak a könnyített törlesztés lehetővé tevő javaslatukon.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.