Szanyi felnyomja a SZAR-gentiniző erdélyi magyar EP-képviselőt

POLITIKA
2018 szeptember 18., 14:20
comments 131

Az eset kivizsgálását, és a szükséges intézkedések meghozatalát kéri Antonio Tajani EP-elnöktől a szocialista Szanyi Tibor Sógor Csaba strasbourgi felszólalásának ügyében. Az erdélyi magyar EP-képviselő a Sargentini-jelentés szavazatmagyarázatai közt szólalt fel és mondta azt, Szanyi leirata szerint, hogy  

“Ez a Sar…(hosszabb szünet)…gentini jelentés stb.” 

link Forrás

Szanyi szerint "ez a magyarul beszélőknek egyértelműen úgy hangzik, mintha a személy és / vagy a jelentése szó szerint (elnézést a szóhasználatért) ‘szar’ lenne. Ez a magyar szó egyetlen jelentéssel bír, semmilyen más módon nem magyarázható."

"Meggyőződésem, hogy bármely európai parlamenti képviselő, személy vagy akár dokumentum ellen teljességgel elfogadhatatlan egy ilyen brutális verbális támadás az Európai Parlamentben,"

írja levelében az MSZP-s képviselő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.