Tusk: Rendkívüli EU-csúcs jöhet Brexit-ügyben

Fotó: TATYANA ZENKOVICH/AFP

Szükség lehet még egy rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcstalálkozó összehívására novemberben. Ezt meg fogják vitatni az uniós állam- és kormányfők salzburgi találkozóján ezen a héten - erről írt meghívólevelében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

„A Brexit okozta károk mérséklése közös érdekünk. Sajnos, a megállapodás nélküli kiválás még mindig elképzelhető, de ha felelősen cselekszünk, akkor elkerülhetjük a katasztrófát” - figyelmeztetett Tusk.

Az Egyesült Királyság kilépéséig nagyjából fél év van hátra, ez már a tárgyalások utolsó szakasza - Tusk kiemelte, hogy ha nem lesz megállapodás, nagyon fontos pótmegoldást találni az ír-északír határellenőrzés ügyében.

A brit kiválás után bennmaradó huszonhét tagország vezetői Salzburgban tartanak megbeszélést Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyalóval. Szó lesz migrációs, és biztonsági kérdésekről is. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.