Tusk: Rendkívüli EU-csúcs jöhet Brexit-ügyben

külföld
2018 szeptember 18., 09:26
comments 133
photo_camera Fotó: TATYANA ZENKOVICH/AFP

Szükség lehet még egy rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcstalálkozó összehívására novemberben. Ezt meg fogják vitatni az uniós állam- és kormányfők salzburgi találkozóján ezen a héten - erről írt meghívólevelében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

„A Brexit okozta károk mérséklése közös érdekünk. Sajnos, a megállapodás nélküli kiválás még mindig elképzelhető, de ha felelősen cselekszünk, akkor elkerülhetjük a katasztrófát” - figyelmeztetett Tusk.

Az Egyesült Királyság kilépéséig nagyjából fél év van hátra, ez már a tárgyalások utolsó szakasza - Tusk kiemelte, hogy ha nem lesz megállapodás, nagyon fontos pótmegoldást találni az ír-északír határellenőrzés ügyében.

A brit kiválás után bennmaradó huszonhét tagország vezetői Salzburgban tartanak megbeszélést Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyalóval. Szó lesz migrációs, és biztonsági kérdésekről is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.