7 év 10 hónapot kapott a tolnai férfi, aki leszúrta főbérlőjét

bűnügy
2018 szeptember 19., 13:54

Főbérlőnője megölése miatt hét év tíz hónap börtönre ítélt egy 67 éves tolnai férfit szerdán a Szekszárdi Törvényszék - írja az MTI. 

A férfi tavaly áprilisban szúrta mellkason a 72 éves nőt, majd nyakának jobb oldalát is elmetszette. Az áldozat néhány percen belül meghalt. 

A holttestre és a vádlottra egy nappal később, a lakásban találtak rá rendőrök és a családsegítő szolgálat munkatársai. 

A férfi és a nő a gyilkosság előtti időszakban rendszeresen veszekedtek. A nő többször szexuális kapcsolatot ajánlott a férfinek, aki ezt visszautasította. 

A gyilkos fegyver sosem került elő, de a bíró szerint  „közvetett bizonyítékok zárt láncolata alapján” megállapítotható volt a vádlott bűnössége. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az áldozat „szociálisan összeférhetetlen” személyiségét.

Az elítélt férfi mindvégig tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt. A vádlott és édője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.