Begyógyszerezte, megerőszakolta, közben videózta áldozatait egy kaliforniai sebész, akár száz áldozata is lehetett

külföld
2018 szeptember 19., 14:31
comments 210

Orange County kerületi ügyésze szerint akár száz áldozata is lehetett annak a 38 éves kaliforniai ortopéd sebésznek, akit múlt szerdán tartóztattak le Newport Beachen. Grant Robicheaux-t azzal vádolják, hogy partnere, a 31 éves Cerissa Laura Riley segítségével előbb begyógyszerezett majd szexuálisan zaklatott két nőt. 

Az erőszakot az elkövető partnere videóra vette, a nyomozók pedig ezres nagyságrendű felvételt találtak a telefonján, ami egyértelműen bizonyítja, hogy sokkal több áldozatuk is volt. 

Grant William Robicheaux és Cerissa Laura Riley az Orange County ügyészsége által kiadott fényképeken
photo_camera Grant William Robicheaux és Cerissa Laura Riley az Orange County ügyészsége által kiadott fényképeken Fotó: HO/AFP

A felvételeken magatehetetlen begyógyszerezett nők láthatóak, miközben a férfi erőszakot vesz rajtuk. 

Robicheaux-nak az segített közel kerülni az áldozatokhoz, hogy egy online randizásról szóló valóságshowban szerepelt. 

Az ügyész az esetről szóló sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a két azonosított áldozat azért is érezhette magát biztonságban, mert az elkövetők jól szituáltnak látszottak, a puhításban nagy szerep jutott a nőnek, aki meggyőzte az áldozatokat, hogy bízhatnak a férfiban. A két áldozatot a férfi lakására hívták, ott begyógyszerezték őket, ezután került sor az erőszakra. 

Alighanem korábban több tucat hasonló eset megtörtént, de most két esetben is feljelentették az elkövetőket, egy nő az incidens másnapján ment a hatóságokhoz, egy másik áldozat pedig sikítva ébredt a férfi lakásán, és a szomszédok riasztották a rendőröket.  

A férfi lakásán illegális szerek mellett nem regisztrált fegyvereket is találtak. (Telegraph via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.