Erdogan Németországba utazik, hogy átadja a legnagyobb mecsetet Európában

Recep Tayyip ErdoganFotó: TURKISH PRESIDENCY / MURAT CETIN/Anadolu Agency

A legnagyobb németországi iszlám közösség, a DITIB kedd este bejelentette, hogy Recep Tayyip Erdogan nyitja meg és adja át azt a Kölnben épült mecsetet, ami akár 1100 ember egyidejű fogadására is alkalmas, és ami ezzel a legnagyobbnak számít egész Európában. 

A török elnök németországi látogatása végén, szeptember 28-án érkezik Kölnbe, hogy részt vegyen az ünnepségen. 

A helyi iszlám közösség már használatba is vette az épületet, de hivatalos átadás még nem történt. A mecset Ehrenfeld városrészben áll, a helyi török közösség által lakott környéken. A DITIB üzemelteti az épületet, az a szervezet, amelynek imámjait azzal gyanúsították, hogy Erdogan-ellenes törökök után kémkednek Németországban.

Fotó: RAINER JENSEN/dpa Picture-Alliance/AFP

Erdogan találkozik Frank-Walter Steinmeier államfővel és Angela Merkel kancellárral, és az elnök látogatása miatt több irányból is kritizálták a német kormányt odahaza. 

Deniz Yücel német-török újságíró szimplán árulásnak nevezte a döntést azok után, hogy a Die Welt tudósítójaként egy évet volt kénytelen rács mögött tölteni Törökországban terrorizmus vádja miatt, de ellenzéki német politikusok és a kurd közösség is felszólalt Berlin ellen, amiért fogadja Erdogant. (Deutsche Welle)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.