Öt évig volt letétben a sopronkőhidai börtönben a soroksári gyilkosság perdöntő bizonyítéka

bűnügy
2018 szeptember 19., 04:52
comments 185

A Sopronkőhidai Fegyházban foglalta le a rendőrség a soroksári gyilkosság perdöntő bizonyítékát, az áldozat, Kardosné Gyurik Krisztina Sony Ericsson típusú mobiltelefonját, írja a HVG. A készüléket akkor vették letétbe a fegyházban, amikor az akkor betörések miatt elítélt, most már a gyilkossággal is meggyanúsított R. Szilveszter bevonult, ugyanis nála volt a megerőszakolt és megfojtott nő telefonja.

A fegyházban persze nem tudhatták, hogy a vagyon elleni bűncselekmények miatt Siófokon elfogott férfinál lévő telefon nem az övé, hanem valójában bűnjel egy gyilkossági ügyben. Így a szokásos protokoll szerint letétbe vették R. Szilveszter többi személyes tárgyával együtt.

Most, hogy a korábban Soroksár környékén hajléktalanként élő férfi a profilja alapján a nyomozók látókörébe került, lefoglalták a börtönben letétbe helyezett dolgait. Így került elő az áldozat telefonja, írja a HVG egy, "az ügyhöz közel álló", ezért névtelenséget kérő forrására hivatkozva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.