Az utasok orrán-fülén dőlt a vér, mert a személyzet elfelejtette megnyomni a kabinnyomást fenntartó kapcsolót

Rájár a rúd a Jet Airways nevű indiai légitárság kuncsaftjaira. Januárban egy London-Mumbai járatuk utasai kerültek életveszélybe, amikor két pilóta összeverekedett a pilótafülkében. Most pedig egy belföldi Mumbai-Jaipur járatuk volt kénytelen visszafordulni közvetlenül felszállás után, hogy 30 vérző orrú és fülű utasnak kelljen azonnal elsősegélyt nyújtani.

Hamar kiderült, mi történt valójában: a személyzet egyszerűen elfelejtett átkattintani egy alapvető kapcsolót, ami a felszállás után fenntartja a kabinnyomást, ami a magasság miatt egyébként jelentősen csökkenne. És ami ezúttal emiatt tényleg le is esett, kikészítve sok utast.

Egy utas arról panaszkodott egy Facebook-posztban, hogy az ijesztő eseményekről a kabinban nem kaptak semmiféle tájékoztatást, bár az oxigénmaszkok a nyomáscsökkenés miatt legalább automatikusan előugrottak.

A légitársaság azonnali hatállyal felfüggesztette az ötfős személyzetet és vizsgálatot indított. (via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.