Az utasok orrán-fülén dőlt a vér, mert a személyzet elfelejtette megnyomni a kabinnyomást fenntartó kapcsolót

Rájár a rúd a Jet Airways nevű indiai légitárság kuncsaftjaira. Januárban egy London-Mumbai járatuk utasai kerültek életveszélybe, amikor két pilóta összeverekedett a pilótafülkében. Most pedig egy belföldi Mumbai-Jaipur járatuk volt kénytelen visszafordulni közvetlenül felszállás után, hogy 30 vérző orrú és fülű utasnak kelljen azonnal elsősegélyt nyújtani.

Hamar kiderült, mi történt valójában: a személyzet egyszerűen elfelejtett átkattintani egy alapvető kapcsolót, ami a felszállás után fenntartja a kabinnyomást, ami a magasság miatt egyébként jelentősen csökkenne. És ami ezúttal emiatt tényleg le is esett, kikészítve sok utast.

Egy utas arról panaszkodott egy Facebook-posztban, hogy az ijesztő eseményekről a kabinban nem kaptak semmiféle tájékoztatást, bár az oxigénmaszkok a nyomáscsökkenés miatt legalább automatikusan előugrottak.

A légitársaság azonnali hatállyal felfüggesztette az ötfős személyzetet és vizsgálatot indított. (via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.