Az utasok orrán-fülén dőlt a vér, mert a személyzet elfelejtette megnyomni a kabinnyomást fenntartó kapcsolót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rájár a rúd a Jet Airways nevű indiai légitárság kuncsaftjaira. Januárban egy London-Mumbai járatuk utasai kerültek életveszélybe, amikor két pilóta összeverekedett a pilótafülkében. Most pedig egy belföldi Mumbai-Jaipur járatuk volt kénytelen visszafordulni közvetlenül felszállás után, hogy 30 vérző orrú és fülű utasnak kelljen azonnal elsősegélyt nyújtani.

Hamar kiderült, mi történt valójában: a személyzet egyszerűen elfelejtett átkattintani egy alapvető kapcsolót, ami a felszállás után fenntartja a kabinnyomást, ami a magasság miatt egyébként jelentősen csökkenne. És ami ezúttal emiatt tényleg le is esett, kikészítve sok utast.

Egy utas arról panaszkodott egy Facebook-posztban, hogy az ijesztő eseményekről a kabinban nem kaptak semmiféle tájékoztatást, bár az oxigénmaszkok a nyomáscsökkenés miatt legalább automatikusan előugrottak.

A légitársaság azonnali hatállyal felfüggesztette az ötfős személyzetet és vizsgálatot indított. (via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.