Egyházat alapított, aztán főpapként piramisjátékot szervezett

A Fővárosi Főügyészség piramisjáték szervezésének bűntette miatt emelt vádat a azzal az 54 éves budapesti férfival szemben, aki társaival együtt 2010-ben egyházat alapított, majd miután – a törvényi változások folytán – 2012. január 1-től már nem minősültek egyháznak, az egyházi minőség fenntartásának látszata mellett 135 esetben fogadott el adományokat azzal, hogy a pénzt befizetőknek az összegyűjtött összeg segélykénti újraosztását ígérte - olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat lényege szerint a magát főpapnak nevező, az „egyházban” kizárólagos döntési jogosultsággal rendelkező vádlott 2012-2013-ban a segítőin keresztül előadásokon, webkonferenciákon, szórólapokon különböző karitatív, illetve befektetési programokat hozott létre. A kiadott szabályzatok szerint a jól csengő elnevezésekkel illetett programokban a résztvevők „ezüst fokozatú” klubtagokká válhattak, „aranytáblára” kerülhettek, vagy támogatói pozíciót vásárolhattak, és ha a további ismerőseiket rövid időn belül láncszerűen beszervezték, úgy bent maradtak a „mátrixban”, majd egy idő után nagy összegű segélyek kifizetésére válhattak jogosulttá. 

A rendszer pénzügyi talpon maradása érdekében a meghirdetett programok egymásra épültek, a szabályzat szerinti kifizetésekre pedig egy-két esetet leszámítva túlnyomórészt nem került sor. A piramisjáték működtetésével ily módon – forintban és euróban – összegyűjtött összeg mintegy 25 millió forint volt.

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.