Hadházy elkezdte gyűjteni az egymillió aláírást az Európai Ügyészségért

POLITIKA
2018 szeptember 20., 06:10
comments 258

"A második világháborúban megsemmisített Ausztria felemelkedését szolgáló amerikai Marshall-segély mai árakon számolva csak 6 ezer milliárd volt. Ebből egy egész ország eljutott a jólétbe.  Mi ennek a duplájából csak egy szűk réteg, elsősorban a miniszterelnök környezetének, továbbá a Fidesz környezetének gazdagodását tapasztaljuk!"

Többek között ezzel indokolta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Független Hírügynökségnek adott interjújában azt a csütörtökön indított aláírásgyűjtási akcióját, ami arra akarná rászorítani a magyar kormányt, hogy az eddigi ellenállását feladva csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.

Az EU-támogatások lenyúlásának leleplezésére szakodosott Hadházy szerint csak az uniós ellenőrzés képes megakadályozni, hogy a Fidesz ellopja a brüsszeli euromilliárdokat.

“A tét rendkívül nagy, a siker évtizedekre meghatározhatja a haza sorsát! Ezek nem nagy szavak, hiszen ha nem csatlakozunk, elapadhat az uniós pénz, ha pedig nem jön a pénz, a kormánynak nem lesz érdeke az EU-ban maradás. Rendkívül nagy káoszt tud rövid távon is okozni, ha felfüggesztik a kifizetéseket, ahogy azt ma is érzékeljük”

- fogalmazott a politikus.

Hadházy szerint

“Orbán Viktornak van félnivalója. Elég, ha csak a Tiborcz-ügyet nézzük, ha azt valóban független ügyész vizsgálná, akkor elég gyorsan eljutna a miniszterelnökhöz. Először Lázár János bűnössége merülne fel, aztán persze kérdés, hogy Lázár magát védené, vagy a kormányfőt. Orbánnak tehát minden oka megvan a félelemre.”

Trócsányi igazságügyi miniszter felvetésére, miszerint az ország szuverenitását sértené az EÜ-höz való csatlakozás, az aláírásgyűjtó politikus azt reagálta, hogy

“Ez egy nagyon gyenge érv, hisz az unió 28 állama közül 22 már csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Legutóbb Hollandia és Málta, pedig korábban ők is ellenezték a belépést. (...) Mi azért sem veszítjük el a szuverenitást, hiszen az ügyeinkben magyar ügyészek nyomoznának – igaz, a nyomozást európai ügyészek felügyelnék – a és magyar bíróság hozná meg a döntést. “



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.