Kikapott a 11 évestől Fortnite-ban, megfenyegette, hogy agyonlövi az iskolája előtt

bűnügy
2018 szeptember 20., 10:05
comments 168

Suffolk County rendőrsége letartóztatott egy 45 éves férfit, aki a vád szerint több csatornán is halálosan megfenyegetett egy 11 éves fiút, miután kikapott tőle a Fortnite nevű, igen népszerű "csak egy maradhat életben"-típusú játékban. A fickó pontosan tudta, hogy gyereket fenyeget, a rendőrök szerint ugyanis azt üzente neki, hogy vagy otthon vagy az iskolája előtt fogja agyonlőni. Az még nem világos, hogy ismerte-e a kisfiú pontos személyazonosságát és tudta-e melyik iskolába jár.

"A 11 évest fenyegető felnőtt újradefiniálja a rossz vesztes fogalmát"

- nyilatkozta a helyi rendőrfőnök.

Michael Aliperti hétfőn küldte el az SMS-eket, illetve xboxos hangüzeneteket, amikről a kisfiú azonnal beszámolt a szüleinek, így az iskola kedden már több biztonsági emberrel megerősítve nyitott ki reggel, miközben elindult a nyomozás. A férfit helyi idő szerint szerdán hajnalban tartóztatták le az otthonában.

Aliperti ügyvédje, aki a nyilatkozata idején még nem olvasta és hallotta az üzeneteket, azt mondta, hogy az ügyfele nagyon stresszes időszakot él át az elmérgesedett válása miatt.

(via abc7.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.