Tizenkét évet kapott a csepeli trafikrabló

bűnügy
2018 szeptember 20., 16:07
comments 51

Beismerte a bűncselekmények elkövetését a csepeli trafikrabló a bíróság előkészítő ülésén csütörtökön, és jogerősen tizenkét év fegyházra ítélték - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t. 

A 33 éves férfi 2016 márciusa és szeptembere között riasztópisztollyal fenyegetőzve kirabolt három csepeli és egy budafoki trafikot, valamint megpróbált kirabolni egy csepeli postahivatalt is - írták. Az ügyész azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor 12 év fegyházbüntetésre ítéljék, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. 

link Forrás

Ezután a korábban rablásért már hat évre elítélt, különös visszaeső vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyalás jogáról. Az elsőfokú bíróság a vádlottat mint különös visszaesőt ötrendbeli - egy esetben csak megkísérelt - fegyveres rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. 

A férfi három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. Mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta. Mintegy 860 ezer forintot szerzett így - írja az MTI.

Mivel a dohányboltokba nem lehet belátni az utcáról, ezért kiemelt célpontjai a bűnözőknek. A néha tragédiába torkolló trafikrablások korántsem teljes gyűjteményét itt találják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.