Hitler és Lenin versenyez egy perui falu polgármesteri posztjáért

külföld
2018 szeptember 21., 16:29

Történelmi szavazólapon ikszelhetnek a perui Yungar település lakói az október 7-i helyhatósági választásokon:

egy Hitler és egy Lenin közül kell választaniuk.

Hitler Alba Sánchez egyszer már vezette a települést, 2011 és 2014 között. A helyi médiának csak ő szólalt meg, elmondása szerint keresztnevét nem a diktátor után adta az apja, hanem csak azért, mert "olyan külföldinek hangzott." Mikor először találkozott Adolf Hitler nevével az iskolában, meg akarta változtatni a nevét, végül apja iránti tiszteletből nem tette. Kijelentette:

"én a jó Hitler vagyok, mi mindig csak jót cselekedtünk, az emberek ismernek bennünket." 

link Forrás

Elmondása szerint vicc, hogy elindítanak ellene egy 

Lenin Vladimir Rodríguez

nevű embert. Szerinte a rivális párt szimplán csak a zavarkeltés miatt választotta, a környéken amúgy ismeretlen férfit jelöltjének. (MTI/Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.