Kegyelmet kapott a kémkedés miatt börtönre ítélt ausztrál rendező Kambodzsában

Fotó: TANG CHHIN SOTHY/AFP

Királyi kegyelmet kapott a Kambodzsában kémkedés miatt hat év börtönbüntetésre ítélt ausztrál filmrendező, James Ricketson. A bíróság elrendelte az augusztus 31-én elítélt Ricketson szabadon engedését.

A 69 éves ausztrál filmkészítőt tavaly júniusban vették őrizetbe, mert engedély nélkül drónt reptetett a később feloszlatott Párt Kambodzsa Nemzeti Megmentéséért (CNRP) nevű ellenzéki szervezet egyik gyűlése felett. A nemzetbiztonság veszélyeztetésével vádolták meg, ami jogilag egyenlő a kémkedés vádjával. 

A királyi kegyelmet Hun Sen kambodzsai kormányfő ért el, miután Ricketson bocsánatot kért. A rendeletet Szaj Cshum, a szenátus elnöke írta alá a Kínában tartózkodó Norodom Szihamoní király helyett.

Ricketson több mint 20 éve rendszeres látogató Kambodzsában, és több dokumentumfilmet forgatott az országról. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.