Nagykőrösi tanyán rendeztek be amfetaminlabort, fegyház lett a vége

bűnügy
2018 szeptember 21., 09:59
comments 53

Hét és fél, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán hónapokon át amfetaminlabort működtettek 2015-ben.

A bíróság kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat mint tettest és bűnsegédet. Az ügy három másik vádlottját kábítószer birtoklása miatt ítélték rövidebb szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2015 áprilisában megbízta társát, hogy költözzön egy nagykőrösi tanyára, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát állattartás ürügyén bérelték, majd kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek oda. A megállapodás szerint amfetamint állítottak elő kereskedelmi forgalomban, vegyiáru-üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egy gyártási folyamat során 8-12 gramm drogot gyártottak, az elvárásuk napi három-négy sorozat elkészítése volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak a tanyán, és felfedezték a droglabort. Az ítélet ellen az ügyész, valamint egy kivételével a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.