Váratlan húzás: az önkormányzat felajánlotta az Auróra tulajdonosának, hogy megveszik az ingatlant, csak zárjon be a hely

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Nagyon fontos ügy Józsefváros önkormányzatának az Auróra bezáratása. Annyira, hogy meg sem várnák a hely nyár eleji bezáratása miatt indított bírósági eljárás első, október végi tárgyalását, Sára Botond polgármester más módszerhez nyúlt. Az Auróra Facebook-oldalára posztolt képek szerint levelet írt az Auróra Civil Központ tulajdonosának, amiben előbb arra kérik, hogy fontolja meg a most kiadott ingatlanrészek jövőjét, majd közlik: 

"önkormányzatunk a probléma megoldása érdekében az ingatlanok megvásárlására is nyitott."

Az Auróra közölte: az ügyhöz 

"annyit tudunk hozzátenni, hogy az Aurórát működtető szervezetnek az ingatlan bérlésére 2024-ig tartó határozott idejű bérleti szerződése van. "

Sára Botond levele szerintük hazugságokat tartalmaz, és

"ha megpróbáljuk megfejteni az Önkormányzat valós motivációit, ismét csak találgatni tudunk, reméljük, sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük,"

írják.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.