Indokolatlanul nagyra nőtt az ENSZ környezetvédelmi főnökének ökológiai lábnyoma

Az ENSZ belső ellenőrei nagyon kritikus jelentést készítettek az ENSZ környezetvédelmi szervezetének vezetőjéről. A norvég Erik Solheim az UNEP nevű, kenyai központú intézményt vezeti, a feladata környezetvédelmi programok népszerűsítése lenne.

A működését vizsgáló ellenőrök azonban arra jutottak, hogy rengeteget költ a hivatala repülőjegyekre, többször olyan esetekben is, amikor nem adott hivatalos magyarázatot arra, hogy miért kellett útra kelnie. A vitatott utazások között voltak norvégiai látogatások - a gyanú szerint csak hazament, és nem hivatalos úton volt - meg hétvégi franciaországi kiruccanás is. A helyzetet különösen kínossá teszi, hogy a repülők sok szén-dioxidot engednek a légkörbe, hozzájárulva a globális felmelegedéshez, ami ellen az UNEP-nek küzdenie kellene.

Erik Solheim, az UNEP vezetője.Fotó: MONEY SHARMA/AFP

A Solheimről készült jelentés hivatalosan még nem jelent meg, de a Guardian megszerezte a piszkozatát. Az UNEP főnöke a kritikák egy részéről azt mondta, hogy jogosak lehetnek, és javít a könyvelések és elszámolások minőségén. Például abban, hogy ezentúl ne egy közvetlen beosztottja engedélyezze a külföldi utazásait, hanem egy tőle független tisztviselő az ENSZ-ben. Más esetekben azzal érvelt, hogy betarthatatlanul szigorú bürokratikus eljárások is vannak, amelyeken néha muszáj átlépnie. Azzal is érvelt, hogy a sok utazás azért fontos, hogy közelebb hozza az emberekhez a környezetvédelem ügyét.

A jelentésből kiderül, hogy sok beosztottja is panaszkodott vezetési módszereire. A norvég Greenpeace szerint nagyon kínos az egész jelentés. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.