Először lesz női elnöke az osztrák szociáldemokratáknak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A volt egészségügyi minisztert,  Pamela Rendi-Wagner javasolta új pártelnöknek az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) vezetése. Ezt a leköszönő pártelnök, Christian Kern jelentette be szombaton. A hivatalos döntést kedden hozzák meg.

Pamela Rendi-WagnerFotó: Pamela Rendi-Wagner/Facebook

Így ez lehet az első alkalom az SPÖ történetében, hogy egy nő vezeti a pártot. A 47 éves orvos másfél éve került a politikába, amikor egészségügyi miniszter lett Kern kormányában. Férje, Michael Rendi korábban nagykövet volt Izraelben. Két gyerekük van. 

Christian Kern a múlt héten mondott le az SPÖ vezetéséről, várhatóan ő lesz a párt listavezetője az EP-választásokon.  (Spiegel)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.