Először lesz női elnöke az osztrák szociáldemokratáknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A volt egészségügyi minisztert,  Pamela Rendi-Wagner javasolta új pártelnöknek az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) vezetése. Ezt a leköszönő pártelnök, Christian Kern jelentette be szombaton. A hivatalos döntést kedden hozzák meg.

Pamela Rendi-WagnerFotó: Pamela Rendi-Wagner/Facebook

Így ez lehet az első alkalom az SPÖ történetében, hogy egy nő vezeti a pártot. A 47 éves orvos másfél éve került a politikába, amikor egészségügyi miniszter lett Kern kormányában. Férje, Michael Rendi korábban nagykövet volt Izraelben. Két gyerekük van. 

Christian Kern a múlt héten mondott le az SPÖ vezetéséről, várhatóan ő lesz a párt listavezetője az EP-választásokon.  (Spiegel)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.