Evett egy bagettet a londoni reptéren, nem sokkal később belehalt

külföld
2018 szeptember 24., 05:51
comments 264

Hétfőn kezdődik a per, melyet Natasha Ednan-Laperouse családja indított lányuk 2016-os halála ügyében - írja a BBC. A 15 éves lány azután halt meg, hogy evett egy szendvicset a londoni Heathrow repülőtéren, a Pret a Manger nevű üzletláncnál. Súlyosan allergiás volt a szezámmagra, de az nem szerepel a bagett címkéjén az összetevők között. A tinédzser a repülőn kapott anafilaxiás sokkot, és bár édesapja két EpiPen injekciót is beadott neki, később egy nizzai kórházban elhunyt.

photo_camera Fotó: Facebook/Natasha Ednan-Laperouse

A Pret a Manger nem tagadja, hogy nem szerepelt a listán a szezámmag, ami nem látható formában, valószínűleg a bagett tésztájában volt. A becslések szerint 100-ból 1 ember allergiás a szezámmagban is található proteinre, a reakciók azonban változatosak, van, akinél csak enyhe duzzanatot vagy kiütéseket okoz, Natasha azonban a súlyosabb esetek közé tartozott. A lánc szóvivője azt mondta, nagyon komolyan veszik, hogy minden fontos információ eljusson a vevőkhöz az allergén összetevőkről, és mindenben segítik a halottkém munkáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.