Evett egy bagettet a londoni reptéren, nem sokkal később belehalt

Hétfőn kezdődik a per, melyet Natasha Ednan-Laperouse családja indított lányuk 2016-os halála ügyében - írja a BBC. A 15 éves lány azután halt meg, hogy evett egy szendvicset a londoni Heathrow repülőtéren, a Pret a Manger nevű üzletláncnál. Súlyosan allergiás volt a szezámmagra, de az  nem szerepel  a bagett címkéjén az összetevők között. A tinédzser a repülőn kapott anafilaxiás sokkot, és bár édesapja két EpiPen injekciót is beadott neki, később egy nizzai kórházban elhunyt.

Fotó: Facebook/Natasha Ednan-Laperouse

A Pret a Manger nem tagadja, hogy nem szerepelt a listán a szezámmag, ami nem látható formában, valószínűleg a bagett tésztájában volt. A becslések szerint 100-ból 1 ember allergiás a szezámmagban is található proteinre, a reakciók azonban változatosak, van, akinél csak enyhe duzzanatot vagy kiütéseket okoz, Natasha azonban a súlyosabb esetek közé tartozott. A lánc szóvivője azt mondta, nagyon komolyan veszik, hogy minden fontos információ eljusson a vevőkhöz az allergén összetevőkről, és mindenben segítik a halottkém munkáját.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.