Evett egy bagettet a londoni reptéren, nem sokkal később belehalt

2018 szeptember 24., hétfő 5:51
266

Hétfőn kezdődik a per, melyet Natasha Ednan-Laperouse családja indított lányuk 2016-os halála ügyében - írja a BBC. A 15 éves lány azután halt meg, hogy evett egy szendvicset a londoni Heathrow repülőtéren, a Pret a Manger nevű üzletláncnál. Súlyosan allergiás volt a szezámmagra, de az nem szerepel a bagett címkéjén az összetevők között. A tinédzser a repülőn kapott anafilaxiás sokkot, és bár édesapja két EpiPen injekciót is beadott neki, később egy nizzai kórházban elhunyt.

Fotó: Facebook/Natasha Ednan-Laperouse

A Pret a Manger nem tagadja, hogy nem szerepelt a listán a szezámmag, ami nem látható formában, valószínűleg a bagett tésztájában volt. A becslések szerint 100-ból 1 ember allergiás a szezámmagban is található proteinre, a reakciók azonban változatosak, van, akinél csak enyhe duzzanatot vagy kiütéseket okoz, Natasha azonban a súlyosabb esetek közé tartozott. A lánc szóvivője azt mondta, nagyon komolyan veszik, hogy minden fontos információ eljusson a vevőkhöz az allergén összetevőkről, és mindenben segítik a halottkém munkáját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt