Megkötözte és kalapáccsal ütötte volt barátnőjét

2018 szeptember 24., hétfő 6:29
79

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a szakítás után hazacsábította volt élettársát, majd megverte, és a házban megkötözve tartotta.

A vádlott és a sértett közel három évig élettársak voltak Konyáron, azonban a kapcsolatuk folyamatosan megromlott, mindennaposak voltak a veszekedések és a sértett bántalmazása.

2018. május 18-án a sértett végleg elhagyta élettársát, és Budapestre, az ismerőséhez költözött. A férfi rendszeres telefonhívásai és unszolása hatására a nő 2018. május 21-én ismét visszatért a férfihoz. A kora délutáni órákban érkeztek meg Konyárra, ahol a házban a férfi kérdőre vonta, hogy az elmúlt napokban hol, és kinél volt. A beszélgetés során a férfi egyre indulatosabb lett, először néhányszor arcon ütötte exbarátnőjét, aki elesett. Az egyre dühösebb vádlott a fekvő nő combjába, majd a gyomrába taposott, miközben többször megfenyegette, hogy megöli. Miután a nő felült az ágyra, a férfi ököllel megütötte az orrát, majd egy kalapácsot vett magához. Ezt látva az asszony félelmében az ágyneműt magára húzta, a vádlott így is többször megütötte. A férfi ezután a nő mindkét csuklóját és lábát szorosan összekötötte ragasztószalaggal, majd a száját is beragasztotta, és távozott a házból.

A nőnek idővel sikerült a lábait kiszabadítania, majd a táskájában lévő kulccsal kijutott a házból és a vádlottól való félelmében a közelben lakó testvéréhez ment.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, eszközére és a sérült testtájékokra, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülés okozására irányult.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő visszaeső vádlott ellen személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az elkövetéshez használt kalapácsot kobozza el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt