A kormánypárti többség a bizottságban támogatta Czukor József kinevezését a hírszerzés élére

POLITIKA
2018 szeptember 25., 11:23

Támogatta Czukor József kinevezését az Információs Hivatal élére a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága. Mirkóczki Ádám, a Jobbik bizottsági tagjának tájékoztatása szerint ő és a szocialista Molnár Zsolt tartózkodtak, Szél Bernadett nemmel szavazott, a kormánypártiak pedig mind támogatták Czukor kinevezését.

Czukor 2015 őszétől Orbán Viktor főtanácsadója, előtte Berlinben és Ljubljanában volt nagykövet. Karrierjét hírszerzőként kezdte még a szocializmusban, nyugatnémet vonalon. 2002-2004 között, a Medgyessy-kormány idején már volt az Információs Hivatal főigazgatója.

Molnár és Mirkóczki azzal indokolták tartózkodásukat, hogy nincs szakmai kifogásuk Czukor ellen, fenntartásaik a kormány politikájával szemben vannak. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.