Az OLAF vizsgálja, hogy miért a görög miniszter ismerőseinél landoltak a menekülttáborokra adott uniós pénzek

Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala vizsgálni kezdte, hogy megfelelően használták-e fel a menekültek ellátására küldött uniós pénzeket Görögországban. Az eljárást azután jelentették be kedden, hogy nem sokkal korábban a görög hatóságok őrizetbe vették a Fileleftheros nevű görög lap három újságíróját, akik megszellőztették, hogy a hatóságok visszaéltek a menekültek ellátására kapott pénzekkel. 

A Fileleftheros cikk szerint a szélsőjobboldali védelmi miniszterhez köthető üzletemberekhez is jutott az uniós pénzből különböző szerződéseken keresztül. Az újságírókat Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter rágalmazással vádolta.

Ugyanakkor az OLAF szóvivője nem válaszolt arra, hogy a most elindított vizsgálatnak köze lenne a pénteki cikkhez. Azt mondta, hogy egy tavaly benyújtott panasz alapján merültek fel kétségek a menekültek ellátásával kapcsolatban. (Politico)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.