Az OLAF vizsgálja, hogy miért a görög miniszter ismerőseinél landoltak a menekülttáborokra adott uniós pénzek

Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala vizsgálni kezdte, hogy megfelelően használták-e fel a menekültek ellátására küldött uniós pénzeket Görögországban. Az eljárást azután jelentették be kedden, hogy nem sokkal korábban a görög hatóságok őrizetbe vették a Fileleftheros nevű görög lap három újságíróját, akik megszellőztették, hogy a hatóságok visszaéltek a menekültek ellátására kapott pénzekkel. 

A Fileleftheros cikk szerint a szélsőjobboldali védelmi miniszterhez köthető üzletemberekhez is jutott az uniós pénzből különböző szerződéseken keresztül. Az újságírókat Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter rágalmazással vádolta.

Ugyanakkor az OLAF szóvivője nem válaszolt arra, hogy a most elindított vizsgálatnak köze lenne a pénteki cikkhez. Azt mondta, hogy egy tavaly benyújtott panasz alapján merültek fel kétségek a menekültek ellátásával kapcsolatban. (Politico)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.