Az OLAF vizsgálja, hogy miért a görög miniszter ismerőseinél landoltak a menekülttáborokra adott uniós pénzek

Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala vizsgálni kezdte, hogy megfelelően használták-e fel a menekültek ellátására küldött uniós pénzeket Görögországban. Az eljárást azután jelentették be kedden, hogy nem sokkal korábban a görög hatóságok őrizetbe vették a Fileleftheros nevű görög lap három újságíróját, akik megszellőztették, hogy a hatóságok visszaéltek a menekültek ellátására kapott pénzekkel. 

A Fileleftheros cikk szerint a szélsőjobboldali védelmi miniszterhez köthető üzletemberekhez is jutott az uniós pénzből különböző szerződéseken keresztül. Az újságírókat Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter rágalmazással vádolta.

Ugyanakkor az OLAF szóvivője nem válaszolt arra, hogy a most elindított vizsgálatnak köze lenne a pénteki cikkhez. Azt mondta, hogy egy tavaly benyújtott panasz alapján merültek fel kétségek a menekültek ellátásával kapcsolatban. (Politico)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.