Az USA nem nevezi népirtásnak a rohingyák irtását

2017 augusztusától kezdve hétszázezer rohingya menekült el Mianmar északnyugati tartományából, Arakánból a muszlim kisebbségi népcsoport tagjait mészárló, tömegesen erőszakoló buddhista többség elől. A történteket az ENSZ és a nemzetközi jogvédők etnikai tisztogatásnak, vagyis emberiesség elleni bűncselekménynek tartják, mely során a többségi buddhisták népirtást is elkövettek.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nem ment ilyen messzire. Bár hétfőn közzétett jelentésük szerint a buddhista ellenőrzés alatt álló mianmari hadsereg

tömeggyilkosságok, tömeges nemi erőszak, és egyéb kegyetlenségek előre kitervelt, összehangolt kampányát folytatta,

a jelentésben ezt még nem nevezték sem népirtásnak, sem emberiesség elleni bűncselekménynek. Pedig még eszerint a dokumentum szerint is egyértelműen a rohingyák terorizálása, elüldözése volt a hadsereg célja. Például azzal, hogy csecsemőket mészároltak, élve temettek el embereket, vagy éppen nyilvánosan erőszakoltak meg nőket.

A jelentés alapján így is újabb szankciókat vezethetnek be Mianmar ellen. Az USA egyelőre a Magnitszkij-törvény alapján csak magánszemélyek ellen léptetett életbe szankciókat, a külügyminisztérium múlt heti döntése alapján a 33. és a 39. könnyűgyalogos hadosztály katonái, Aung Kjav Zav, Khin Maung Soe és Khin Hlaing hadseregparancsnokok és Thura San Lvint, a határrendőrség vezetője ellen. A törvény alapján amerikai javaikat zárolták, és megtiltották, hogy amerikai állampolgárok bármilyen üzleti kapcsolatba lépjenek velük. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.