Elutasította a rendőr panaszát az ügyészség, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatta le öt társát egy győri diák

Elutasította a Legfőbb Ügyészség annak a rendőrnek a gyanúsítás ellen emelt panaszát, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatott el egy iskolai évfolyamot egy tanuló.

2018. április 21-én a Készenléti Rendőrség "győri objektumában" tartottak rendvédelmi bemutatót egy általános iskola elsőseinek. Az ügyészség gyanúja szerint a bemutatón a fegyvereket ismertető rendőr megengedte a gyerekeknek, hogy megnézzék a fegyvereket, és még egy könnygázgránát műanyag védőfóliáját is felnyitotta, hogy megmutassa a szagát.

Ezután az ügyészség legszebb rendőrnyelven megfogalmazott közleménye szerint "az egyik tanuló a főtörzsőrmester figyelmét kijátszva, korábbi tiltó rendelkezése ellenére megszerezte az egyik könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben elhelyezte", az így "töltött állapotúvá vált gránátvetőt" pedig egy másik tanuló elsütötte. Öt gyerek szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérülést, de az ügyészség szerint további 76 diák, 5 tanár és 2 rendőr testi épsége és egészsége is közvetlen veszélybe került.

Ezért, hogy ismét az ügyészség megkapóan szövegezett közleményét idézzem, "a foglalkozási szabályok megszegése miatt bekövetkezett eredményre tekintettel" augusztus 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrt, aki panasszal élt a gyanúsítás ellen, de ezt most a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.