Elutasította a rendőr panaszát az ügyészség, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatta le öt társát egy győri diák

Elutasította a Legfőbb Ügyészség annak a rendőrnek a gyanúsítás ellen emelt panaszát, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatott el egy iskolai évfolyamot egy tanuló.

2018. április 21-én a Készenléti Rendőrség "győri objektumában" tartottak rendvédelmi bemutatót egy általános iskola elsőseinek. Az ügyészség gyanúja szerint a bemutatón a fegyvereket ismertető rendőr megengedte a gyerekeknek, hogy megnézzék a fegyvereket, és még egy könnygázgránát műanyag védőfóliáját is felnyitotta, hogy megmutassa a szagát.

Ezután az ügyészség legszebb rendőrnyelven megfogalmazott közleménye szerint "az egyik tanuló a főtörzsőrmester figyelmét kijátszva, korábbi tiltó rendelkezése ellenére megszerezte az egyik könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben elhelyezte", az így "töltött állapotúvá vált gránátvetőt" pedig egy másik tanuló elsütötte. Öt gyerek szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérülést, de az ügyészség szerint további 76 diák, 5 tanár és 2 rendőr testi épsége és egészsége is közvetlen veszélybe került.

Ezért, hogy ismét az ügyészség megkapóan szövegezett közleményét idézzem, "a foglalkozási szabályok megszegése miatt bekövetkezett eredményre tekintettel" augusztus 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrt, aki panasszal élt a gyanúsítás ellen, de ezt most a Legfőbb Ügyészség elutasította.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.