Elutasította a rendőr panaszát az ügyészség, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatta le öt társát egy győri diák

2018 szeptember 25., kedd 8:26
105

Elutasította a Legfőbb Ügyészség annak a rendőrnek a gyanúsítás ellen emelt panaszát, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hibájából könnygázozhatott el egy iskolai évfolyamot egy tanuló.

2018. április 21-én a Készenléti Rendőrség "győri objektumában" tartottak rendvédelmi bemutatót egy általános iskola elsőseinek. Az ügyészség gyanúja szerint a bemutatón a fegyvereket ismertető rendőr megengedte a gyerekeknek, hogy megnézzék a fegyvereket, és még egy könnygázgránát műanyag védőfóliáját is felnyitotta, hogy megmutassa a szagát.

Ezután az ügyészség legszebb rendőrnyelven megfogalmazott közleménye szerint "az egyik tanuló a főtörzsőrmester figyelmét kijátszva, korábbi tiltó rendelkezése ellenére megszerezte az egyik könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben elhelyezte", az így "töltött állapotúvá vált gránátvetőt" pedig egy másik tanuló elsütötte. Öt gyerek szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérülést, de az ügyészség szerint további 76 diák, 5 tanár és 2 rendőr testi épsége és egészsége is közvetlen veszélybe került.

Ezért, hogy ismét az ügyészség megkapóan szövegezett közleményét idézzem, "a foglalkozási szabályok megszegése miatt bekövetkezett eredményre tekintettel" augusztus 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrt, aki panasszal élt a gyanúsítás ellen, de ezt most a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt