Emberábrázolás miatt megsemmisítették Jason deCaires Taylor szobrát a Maldív-szigeteken

Csak néhány hónapig állhatott a Maldív-szigeteken a világ első olyan kiállítása, ami csak apály idején volt megközelíthető. A Coralium névre keresztelt szoborcsoportot a héten egy helyi bíróság ítélete alapján lerombolták a hatóságok. Jason deCaires Taylor alkotását ugyanis emberalakok díszítették, ez pedig ellentétes az iszlám törvényekkel - a Maldív-szigeteken pedig az iszlám az államvallás.

DeCaires Taylor a vízalatti szobrairól híres, a Maldív-szigeteken egy szálloda, a Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi felkérésére készítette el alkotását, amit idén júliusban adott át.

A maldív elnöki hivatal már akkor közleményben jelezte, hogy "a nagy közfelháborodásra" tekintettel a turisztikai minisztérium kezdeményezni fogja a szoborcsoport eltávolítását. Az angol nyelvű közleményben ugyan a "szobor" kifejezést használták, a maldív eredetiben a "budhu" kifejezés szerepel, ami szó szerint bálványt jelent, az iszlám pedig éppen a bálványimádás miatt tiltja az emberábrázolást. (Via The Guardian)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.