Erdőtüzek tombolnak Pisa környékén, ötszáz embert már ki kellett telepíteni

külföld
2018 szeptember 25., 09:15

Ötszáz embert kellett kimenekíteni a Pisához közeli Monte Serrán levő településekről a hegyen tomboló erdőtüzek miatt.

Lángoló olajfák Montemagnóban, az egyik településen, ahonnan ki kellett telepíteni a lakókat.
photo_camera Lángoló olajfák Montemagnóban, az egyik településen, ahonnan ki kellett telepíteni a lakókat. Fotó: FEDERICO SCOPPA/AFP

Az egyik település, Calci polgármestere, Massimiliano Ghimenti arra kérte a település lakóit, hogy meg se közelítsék házaikat. A tűzben már több épület és gépjármű is megsemmisült. Ghimenti szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

Calci lakói szemlélik a közelítő erdőtüzet.
photo_camera Calci lakói szemlélik a közelítő erdőtüzet. Fotó: FEDERICO SCOPPA/AFP

A tűzoltók és katasztrófavédők több mint 180 ponton igyekeznek megfékezni a lángokat. A munkát óránkénti 30-40 kilométeres sebességű szél nehezíti. Az oltásban repülőgépek is részt vesznek, helikoptereket eddig a szél miatt nem tudtak bevetni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.