Erdőtüzek tombolnak Pisa környékén, ötszáz embert már ki kellett telepíteni

Ötszáz embert kellett kimenekíteni a Pisához közeli Monte Serrán levő településekről a hegyen tomboló erdőtüzek miatt.

Lángoló olajfák Montemagnóban, az egyik településen, ahonnan ki kellett telepíteni a lakókat.Fotó: FEDERICO SCOPPA/AFP

Az egyik település, Calci polgármestere, Massimiliano Ghimenti arra kérte a település lakóit, hogy meg se közelítsék házaikat. A tűzben már több épület és gépjármű is megsemmisült. Ghimenti szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

Calci lakói szemlélik a közelítő erdőtüzet.Fotó: FEDERICO SCOPPA/AFP

A tűzoltók és katasztrófavédők több mint 180 ponton igyekeznek megfékezni a lángokat. A munkát óránkénti 30-40 kilométeres sebességű szél nehezíti. Az oltásban repülőgépek is részt vesznek, helikoptereket eddig a szél miatt nem tudtak bevetni. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.