Orbán szerint a jó szakmunkásokkal lehet visszanyerni a versenyképességet

2018 szeptember 25., kedd 19:31
328

Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján.

A miniszterelnök szerint a fiatalok valójában sorsdöntő mérkőzés részesei, melyet a világ különböző földrészei vívnak egymással. Úgy látja, hogy Európa öregszik, népessége fogy, ezért komoly versenyhátrányban van. Majd elmondta, mi lenne erre az ő megoldása:

„Ezt a hátrány kiváló szakemberek képzésével dolgozhatjuk le, vagyis Európa akkor nyeri vissza újra az erejét, ha mi neveljük fel és képezzük ki a világ legjobb szakmunkásait. Mindez azt jelenti, hogy az Önök tehetsége és tudása, szorgalma ma Európa versenyképességének arany fedezete.”

Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarországnak világszínvonalú munkásai vannak, akikre büszke az ország, és akiket megbecsül. Megjegyezte, hogy magyarok a szellemi és fizikai erejükre, tudásukra és munkájukra számíthatnak. A miniszterelnök arra kérte a fiatal szakmunkás versenyzőket, hogy vállalják a tanulást, a munkát, a hazájukat, és mindezért küzdjenek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt