Tovább bonyolódott az év eddigi leghülyébb diplomáciai botránya

Felülmúlhatatlannak tűnt, amikor Kína a múlt héten diplomáciai botrányt csinált abból, hogy egy stockholmi szálloda dolgozói egy idő után rendőrt hívtak a recepción hisztiző kínai családra, amelyik egy nappal a lefoglalt időpont előtt próbált becsekkolni a szállodába, és nem volt hajlandó békében tűrni, hogy a szálloda nem adott nekik mégis azonnal szobát.

A kínai diplomácia az emberi jogok megsértésével vádolta emiatt Svédországot, és bocsánatkérést követelt, mert szerintük a svéd rendőrök brutálisan jártak el a turistákkal szemben. Az esetről készült felvételeken az látható, hogy a kínai család nem hajlandó elmozdulni a szálloda előtti járdáról, a család angolul beszélő tagja azt üvöltözi, hogy "gyilkosság", a rendőrök pedig zavartan nevetgélnek.

A Svenska Nyheter (Svéd hírek) című szatírikus tévéműsor a héten feldolgozta az esetet, a műsorban hasznos tanácsokat adtak az országba látogató kínai turistáknak arról, hogy hogyan kerülhetik el az ehhez hasonló, a kultúrák eltéréséből adódó félreértéseket. Ezzel magukra is hívták a kínai diplomácia haragját, amely szerint a műsor diszkriminatív és előítéletes volt "Kínával és más etnikai csoportokkal szemben", így sérti a szakma etikai normáit. A minisztérium tájékoztatása szerint svédországi követségük már tiltakozott is a történtek miatt.

A műsort sugárzó tévé szórakoztatási igazgatója, Thomas Hall minderre azt reagálta, hogy "szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy ez csak tréfa. Már ha értesz svédül. Ha nem értesz svédül, akkor persze félre lehet érteni".

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.