190 pénteki járatát törölte a Ryanair a légiutaskísérők sztrájkja miatt

190 pénteki járatát törölte a Ryanair ír fapados légitársaság a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők ismételt részleges munkabeszüntetése miatt - jelentette be a vállalat kedden. 

A Ryanair pénteki járatainak körülbelül 8 százalékát törölte. A kiadott közlemény szerint minden utast emailben vagy SMS-ben tájékoztattak, és elnézést kértek a mintegy 30 ezer embertől „az indokolatlan zavarok” miatt. 

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary fényképével az arcuk előtt tüntetnek német alkalmaztottakFotó: Silas Stein/dpa Picture-Alliance/AFP

A Ryanair jelentős előrehaladást ért el az elmúlt hetekben a szakszervezetekkel való tárgyalásokon - közölte a vállalat, szükségtelennek minősítve a péntekre tervezett akciót. 

A 24 órás sztrájkot meghirdető szakszervezetek arról számoltak be, hogy havonta megismétlik az akciót egészen addig, amíg nem teljesítik a követeléseiket. 

A Ryanairnél legutóbb augusztusban volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés. A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.