A brit védelmi miniszter megerősítette, hogy helyesen azonosították a mérgezéssel gyanúsított orosz hírszerzőt - aztán törölte a tweetjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Gavin WilliamsonFotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Mint nemrég írtuk, a Bellingcat oknyomozó portál kiderítette, hogy Putyin saját maga tüntette ki a hírszerzőt, aki a britek szerint megmérgezte Szkripalékat, és akiről az orosz elnök és az egész állami propaganda azt állította, sima turistaként járt Nagy-Britanniában a mérgezés idején.

A brit hatóságok egészen a Bellingcat által feltárt információk megjelenéséig nem árulták el, hogy tudják-e a két orosz valódi nevét. Gavin Williamson brit védelmi miniszter azonban az oknyomozó csoport beszámolójának megjelenése után nem sokkal, szerda este Twitter-üzenetben közölte, hogy 

az egyik gyanúsítottjának „valós kilétét” sikerült felfedni az orosz ezredes személyében, 

és köszönetet mondott mindazoknak, akik „ilyen fáradhatatlanul dolgoznak az ügyön”. Nem sokkal később azonban magyarázat nélkül törölte a lent látható tweetet:

A Reuters információi szerint amúgy a brit kormány mindkét orosz hírszerző valódi személyazonosságát ismeri.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.