A brit védelmi miniszter megerősítette, hogy helyesen azonosították a mérgezéssel gyanúsított orosz hírszerzőt - aztán törölte a tweetjét

Gavin WilliamsonFotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Mint nemrég írtuk, a Bellingcat oknyomozó portál kiderítette, hogy Putyin saját maga tüntette ki a hírszerzőt, aki a britek szerint megmérgezte Szkripalékat, és akiről az orosz elnök és az egész állami propaganda azt állította, sima turistaként járt Nagy-Britanniában a mérgezés idején.

A brit hatóságok egészen a Bellingcat által feltárt információk megjelenéséig nem árulták el, hogy tudják-e a két orosz valódi nevét. Gavin Williamson brit védelmi miniszter azonban az oknyomozó csoport beszámolójának megjelenése után nem sokkal, szerda este Twitter-üzenetben közölte, hogy 

az egyik gyanúsítottjának „valós kilétét” sikerült felfedni az orosz ezredes személyében, 

és köszönetet mondott mindazoknak, akik „ilyen fáradhatatlanul dolgoznak az ügyön”. Nem sokkal később azonban magyarázat nélkül törölte a lent látható tweetet:

A Reuters információi szerint amúgy a brit kormány mindkét orosz hírszerző valódi személyazonosságát ismeri.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.