A brit védelmi miniszter megerősítette, hogy helyesen azonosították a mérgezéssel gyanúsított orosz hírszerzőt - aztán törölte a tweetjét

külföld
2018 szeptember 26., 19:55
comments 35
Gavin Williamson
photo_camera Gavin Williamson Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Mint nemrég írtuk, a Bellingcat oknyomozó portál kiderítette, hogy Putyin saját maga tüntette ki a hírszerzőt, aki a britek szerint megmérgezte Szkripalékat, és akiről az orosz elnök és az egész állami propaganda azt állította, sima turistaként járt Nagy-Britanniában a mérgezés idején.

A brit hatóságok egészen a Bellingcat által feltárt információk megjelenéséig nem árulták el, hogy tudják-e a két orosz valódi nevét. Gavin Williamson brit védelmi miniszter azonban az oknyomozó csoport beszámolójának megjelenése után nem sokkal, szerda este Twitter-üzenetben közölte, hogy 

az egyik gyanúsítottjának „valós kilétét” sikerült felfedni az orosz ezredes személyében, 

és köszönetet mondott mindazoknak, akik „ilyen fáradhatatlanul dolgoznak az ügyön”. Nem sokkal később azonban magyarázat nélkül törölte a lent látható tweetet:

A Reuters információi szerint amúgy a brit kormány mindkét orosz hírszerző valódi személyazonosságát ismeri.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.