A brit védelmi miniszter megerősítette, hogy helyesen azonosították a mérgezéssel gyanúsított orosz hírszerzőt - aztán törölte a tweetjét

2018 szeptember 26., szerda 19:55
35
Gavin Williamson Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Mint nemrég írtuk, a Bellingcat oknyomozó portál kiderítette, hogy Putyin saját maga tüntette ki a hírszerzőt, aki a britek szerint megmérgezte Szkripalékat, és akiről az orosz elnök és az egész állami propaganda azt állította, sima turistaként járt Nagy-Britanniában a mérgezés idején.

A brit hatóságok egészen a Bellingcat által feltárt információk megjelenéséig nem árulták el, hogy tudják-e a két orosz valódi nevét. Gavin Williamson brit védelmi miniszter azonban az oknyomozó csoport beszámolójának megjelenése után nem sokkal, szerda este Twitter-üzenetben közölte, hogy 

az egyik gyanúsítottjának „valós kilétét” sikerült felfedni az orosz ezredes személyében, 

és köszönetet mondott mindazoknak, akik „ilyen fáradhatatlanul dolgoznak az ügyön”. Nem sokkal később azonban magyarázat nélkül törölte a lent látható tweetet:

A Reuters információi szerint amúgy a brit kormány mindkét orosz hírszerző valódi személyazonosságát ismeri.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt