A fejedre potyoghat az IKEA egyik lámpájának burája

gazdaság
2018 szeptember 26., 05:44
comments 80

Az Ikea visszahívta a 2016-17-ben gyártott Calypso mennyezeti lámpákat. A 1625-1744 közötti dátumpecséttel ellátott lámpák - ezt a termékre pecsételve találhatják meg - burája hajlamos a leesésre, fejet találva sérülést is okozhat.

A termék gyártási idejét négyjegyű kód jelzi az aljzaton. Ezen a darabon a 1733-as kód jelzi a gyártás idejét, így ez például a visszahívott sorozatba tartozik.
photo_camera A termék gyártási idejét négyjegyű kód jelzi az aljzaton. Ezen a darabon a 1733-as kód jelzi a gyártás idejét, így ez például a visszahívott sorozatba tartozik.

A cég arra kér minden vásárlót, aki ilyen terméket vásárolt, hogy vigye vissza azt a legközelebbi IKEA-ba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát. Ehhez semmilyen nyugtát nem kell bemutatni, elég magát a terméket leadni. A közlemény szerint a lámpa buráját a mozgatható kar kihúzásával lehet eltávolítani:

Bár az IKEA közleménye szerint "nagyon kicsi esély van" arra, hogy valóban rászakadjon bárkire a búra, a vásárlóik biztonsága érdekében a teljes visszahívás mellett döntöttek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.