A kilakoltatások ellen tiltakozó menetet szervez szombatra A Város Mindenkié

politika
2018 szeptember 26., 17:38
comments 85

A hajléktalanok és lakásszegénységben élők érdekvédelmével foglalkozó AVM nyolcadik alkalommal megrendezett Lakásmenetének felhívásában ez áll:

Évente több ezer kilakoltatás történik, idős, beteg emberek és gyermekes családok kerülnek az utcára. A kilakoltatások során a gyerekeket elválasztják szüleiktől, akik így állami gondozásba kerülnek, ahonnan felnőttként kikerülve sokan hajléktalanná válnak. 

Ha szerinted sem megoldás, hogy a gyerekeket elválasztják a szüleiktől, hogy embereket mindenféle elhelyezés nélkül tesznek nap mint nap az utcára, hogy a hajléktalan embereket a rendőrség üldözi, akkor csatlakozz hozzánk! 

A szombat délután 2-re meghirdetett gyülekező után az útvonal: Zeneakadémia - Király utca - Nagymező utca - Andrássy út - József Attila utca - Nádor utca - Szabadság tér. Lesz Csaknekedkislány-koncert, beszédek és piknik.

AZ AVM javaslatai ebben a petícióban szerepelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.