A volt izraeli miniszterelnök egy orvosi kannabiszt gyártó cég elnöke lett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöki székét foglalta el Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök – írta meg a Times of Israel angol nyelvű izraeli lap.

Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök munkáspárti aktivistákkal Tel-Avivban 2017. január 29-én.Fotó: Menahem Kahana/AFP

Barak az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért – havi kb. 40 órás munkáért – 10 ezer dolláros (közel 3 millió forintos) fizetést fog kapni. Cserébe Izrael legnagyobb orvosi kannabiszt gyártó vállalkozásának külföldi üzleti stratégiáját fogja irányítani. A lap szerint a fizetésen kívül 5 százalékos részvényopciót is kap a munkájáért. Barak elmondta, az a célja, hogy a vállalat világelsővé váljon a gyógyászati célú kannabisztermékek piacán.

Az izraeli tőzsdén jegyzett InterCure a Nasdaq nemzetközi tőzsdéjén való megjelenést mérlegeli, és jelenleg a Canndock nevű, hasonló profilú cég megvásárlásán dolgozik, aminek a nevét Canndock Pharmára fogja változtatni. A Canndock a gyógyászati célú marihuána kutatásának, termelésének és forgalmazásának úttörő vállalata.

Ehud Barak 1999 és 2001 között vezette Izraelt a Munkapárt elnökeként és miniszterelnökként, Benjámin Netanjahu elleni sikeres választási kampánya után. Később Ehud Olmert, majd Netanjahu kormányában 2007 és 2013 között a védelmi minisztérium élén állt. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.