A volt izraeli miniszterelnök egy orvosi kannabiszt gyártó cég elnöke lett

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöki székét foglalta el Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök – írta meg a Times of Israel angol nyelvű izraeli lap.

Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök munkáspárti aktivistákkal Tel-Avivban 2017. január 29-én.Fotó: Menahem Kahana/AFP

Barak az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért – havi kb. 40 órás munkáért – 10 ezer dolláros (közel 3 millió forintos) fizetést fog kapni. Cserébe Izrael legnagyobb orvosi kannabiszt gyártó vállalkozásának külföldi üzleti stratégiáját fogja irányítani. A lap szerint a fizetésen kívül 5 százalékos részvényopciót is kap a munkájáért. Barak elmondta, az a célja, hogy a vállalat világelsővé váljon a gyógyászati célú kannabisztermékek piacán.

Az izraeli tőzsdén jegyzett InterCure a Nasdaq nemzetközi tőzsdéjén való megjelenést mérlegeli, és jelenleg a Canndock nevű, hasonló profilú cég megvásárlásán dolgozik, aminek a nevét Canndock Pharmára fogja változtatni. A Canndock a gyógyászati célú marihuána kutatásának, termelésének és forgalmazásának úttörő vállalata.

Ehud Barak 1999 és 2001 között vezette Izraelt a Munkapárt elnökeként és miniszterelnökként, Benjámin Netanjahu elleni sikeres választási kampánya után. Később Ehud Olmert, majd Netanjahu kormányában 2007 és 2013 között a védelmi minisztérium élén állt. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.