Már csak ez hiányzott: „A Sargentini-jelentés veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Eredményes felzárkózáspolitika”

- ezzel a higgadt, tárgyilagos és tömör címmel jelent meg interjú a Lungo Drom elnökével, a fideszes Farkas Flóriánnal a Magyar Hírlapban. Farkas felidézte, hogy „hazánk adott lendületet nemcsak a magyarországi, hanem az európai roma felzárkózásnak”, és itthon „bővítettük az egészségügyi szűrővizsgálatokat, csökkent a korai iskolaelhagyók száma, egyre több cigány fiatal szerez érettségit, diplomát”.

Egyszóval nagyon jó már a cigányság helyzete Magyarországon, és egyre csak jobb lesz. Egy a baj: a Sargentini-jelentés.

Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

„A Sargentini-féle fércmunka korántsem ad valós képet a magyar valóságról, ellenkezőleg, súlyos csúsztatásokkal, sőt hazugságokkal próbálja megbélyegezni a nemzeti szuverenitás mellett kiálló, ám a migrációt határozottan elutasító Magyarországot” - szögezte a lehető leglejjebb Farkas Flórián, és ezzel a lendülettel kijelentette: 

„A Sargentini-jelentés veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.