Nemi erőszakkal gyanúsítják a volt váltósúlyú világbajnokot, Victor Ortizt

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.
Victor Ortiz a Doctor Strange bemutatóján 2016. október 20-án, Hollywoodban.Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

Feladta magát lakóhelye, a kaliforniai Oxnard rendőrségén Victor Ruiz. Az egykori váltósúlyú világbajnokot, akit a magyar közönség leginkább a Feláldozhatók harmadik részéből ismerhet, nemi erőszakkal gyanúsítják.

Ruiz ellen március 19-én tett feljelentést egy nő, aki azt állítja, hogy Ortiz oxnardi otthonában erőszakolta meg. A százezer dolláros óvadék fejében szabadlábon hagyott Ortiz a vádirat szerint orálisan is megerőszakolta (forcible oral copulation) áldozatát, és ujjával is erőszakosan hatolt a nőbe (forcible digital penetration).

Ortiz nem reagált az esetről beszámoló People magazin megkeresésére. A lap szerint Ortiznak nem ez az első összeütközése a törvénnyel. 2016-ban ittas vezetés miatt három évre próbára bocsátották, és nyolc napot börtönben is kellett töltenie. 2015-ben pedig egy koncert után tartóztatták le, akkor azzal vádolták, hogy "halálos fegyverrel" támadt áldozatára. A "halálos fegyver" az iratok alapján Ortiz lába volt. A bokszoló akkor vádalkut kötött, próbára bocsátották.

A People cikke szerint a 31 éves Ortiz szeptember 31-én újra ringbe lépett volna John Molina ellen. Mivel óvadék ellenében szabadlábra helyezték, elvben akár meg is tarthatják a meccset, amit országszerte közvetítene a tévé, de egyelőre nincs hír róla, hogy mi lesz az esemény sorsa.

Ortiz 2011-ben a WBC váltósúlyú világbajnoka volt, 2008-ban az ESPN az év legnagyobb tehetségének nevezte.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.