Az IMF történetének legnagyobb hitelét kapja Argentína

Fotó: EITAN ABRAMOVICH/AFP

Argentína 57,1 milliárd dollár értékben kap hitelt az IMF-től,

ami a Nemzetközi Valutaalap történetének legnagyobb hitele.

Ezt Christine Lagarde, a szervezet igazgatója jelentette be New Yorkban. A hitelt három év alatt kapja meg a pénzügyi válságtól szenvedő ország. 15 milliárd dollárt már át is utalt az IMF, és szigorú feltételekhez kötötték: 2019-re például fel kell számolniuk a költségvetési hiányt.

Argentína nyáron eredetileg 50 milliárd dolláros hitelt kért, de még ezt is meg kellett emelni.

A peso idén több mint 40 százalékot veszített az értékéből a dollárral szemben a brutális mértékű infláció során. Szeptemberben már el is kezdték bevezetni a megszorításokat, többek között megszüntették a minisztériumok felét, és emelték az exportadót. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.