Németország rendezi a 2024-es Eb-t

futball
2018 szeptember 27., 14:32
comments 126

Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot – döntött csütörtökön az európai szövetség (UEFA).

A német pályázat egyetlen ellenfele a török volt, ami 2008, 2012 és 2016 után negyedszer bukott el. A szavazáson az UEFA végrehajtó bizottságának 17 tagja szavazott 12-4 arányban, egy tartózkodás mellett.

„Minden demokratikus döntés jó döntés” – mondta Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Joachim Löw német szövetségi kapitány emeli a magasba a világbajnoki trófeát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság Németország-Argentína döntő utáni díjkiosztó ünnepségen a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2014. július 13-án.
photo_camera Joachim Löw német szövetségi kapitány emeli a magasba a világbajnoki trófeát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság Németország-Argentína döntő utáni díjkiosztó ünnepségen a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2014. július 13-án. Fotó: Marcus Brandt/EPA/MTI

A német pályázat egyik erősségét a stadionok jelentették, ugyanis a modern létesítményekben összességében 400 ezerrel több jegyet tudnak majd eladni, mint két éve a franciaországi torna szervezői, illetve 300 ezerrel többet, mint amennyit a rivális törökök tudtak volna.

„Csodálatos stadionjaink és szurkolóink vannak, akik szeretik a labdarúgást, és mindenekelőtt ünnepelni akarnak más európai drukkerekkel” – mondta a nyoni helyszínkijelölés után Philipp Lahm, a német pályázat nagykövete, a 2014-ben világbajnok válogatott azóta visszavonult kapitánya.

„A mai egy nagy nap a német futballban. Mindannyiunk emlékezetében élénken él még a 2006-os világbajnokság, és most újra nagy várakozásokkal tekinthetünk egy nemzetközi labdarúgóesemény elé. A 2024-es Európa-bajnokság rengeteg embert inspirál majd Németországban és azon túl” – írta Reinhard Rauball, a Német Labdarúgóliga (DFL) elnöke.

A 24 csapatos viadalnak a tervek szerint Gelsenkirchen, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt, Stuttgart, München, Lipcse és Berlin ad majd otthon. Az 51 mérkőzésből álló torna döntőjét Berlinben vagy Münchenben rendeznék.

Németország története során másodszor lesz Eb-házigazda, 1988-ban Nyugat-Németországban a holland válogatott győzött.

A következő, 2020-as kontinensviadalt Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.