Szijjártó átadta a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést az azeri külügyminiszternek

Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetés adta át az azerbajdzsáni kollégájának, Elmar Mammadyarovnak.

Szijjártó Péter (balra) és Elmar Mammadyarov azeri külügyminiszter találkozója a Közel-Kelet etnikai és vallási konfliktusainak áldozataira fókuszáló nemzetközi konferencián Brüsszelben 2018. május 14-én.Fotó: KKM/MTI/MTVA

Az Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetést Szijjártó Péter New Yorkban adta át, ahol részt vesz az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán.

Mammadyarov egyebek között a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztésében és kiterjesztésében játszott szerepéért részesült a kitüntetésben.

Szijjártó Péter méltatta az azerbajdzsáni kollégájának a tevékenységét a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételében, és hangoztatta, hogy Azerbajdzsán fontos szereplő az EU keleti partnerségi programjában és Magyarország keleti nyitási politikájában.

Mindezt egyrészt gazdasági tényezők indokolják, köztük a gyorsan fejlődő azeri gazdaság befektetéseket vonzó képessége, de kiemelkedő az európai energiabiztonságban játszott szerepe is azzal, hogy hozzájárul az EU gázellátásának diverzifikálásához, pótlólagos gázforrásokat biztosít.

Mammadyarov a kitüntetésért köszönetet mondva méltatta a két kormány közti szoros együttműködést a legmagasabb szinten is. Ő is hangsúlyozta a keleti partnerség politikájának fontosságát mindkét fél számára. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.