Szijjártó átadta a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést az azeri külügyminiszternek

POLITIKA
2018 szeptember 27., 19:52
comments 141

Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetés adta át az azerbajdzsáni kollégájának, Elmar Mammadyarovnak.

photo_camera Szijjártó Péter (balra) és Elmar Mammadyarov azeri külügyminiszter találkozója a Közel-Kelet etnikai és vallási konfliktusainak áldozataira fókuszáló nemzetközi konferencián Brüsszelben 2018. május 14-én. Fotó: KKM/MTI/MTVA

Az Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetést Szijjártó Péter New Yorkban adta át, ahol részt vesz az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán.

Mammadyarov egyebek között a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztésében és kiterjesztésében játszott szerepéért részesült a kitüntetésben.

Szijjártó Péter méltatta az azerbajdzsáni kollégájának a tevékenységét a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételében, és hangoztatta, hogy Azerbajdzsán fontos szereplő az EU keleti partnerségi programjában és Magyarország keleti nyitási politikájában.

Mindezt egyrészt gazdasági tényezők indokolják, köztük a gyorsan fejlődő azeri gazdaság befektetéseket vonzó képessége, de kiemelkedő az európai energiabiztonságban játszott szerepe is azzal, hogy hozzájárul az EU gázellátásának diverzifikálásához, pótlólagos gázforrásokat biztosít.

Mammadyarov a kitüntetésért köszönetet mondva méltatta a két kormány közti szoros együttműködést a legmagasabb szinten is. Ő is hangsúlyozta a keleti partnerség politikájának fontosságát mindkét fél számára. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt