A hírhamisító Papp Dániel lesz az MTVA vezérigazgatója

POLITIKA
2018 szeptember 28., 12:39
comments 147

Csütörtökön derült ki, hogy a Médiahatóság elnöke, Karas Monika saját kérésére, közös megegyezéssel felmentette Vaszily Miklóst az MTVA vezérigazgatói székéből. Korábban mi is arról írtunk, hogy Vaszily kerülhet majd az új fideszes médiaholding élére.

Pénteken az is kiderült, hogy október 1-től Papp Dániel, az eddigi tartalomszolgáltatási igazgató lesz a megbízott vezérigazgató. A hvg.hu összefoglalója szerint Papp karrierje 2014 óta töretlenül ível felfelé a közmédiában, annak ellenére, hogy konkrét hírhamisítási ügyek is kapcsolódnak nevéhez. A legismertebb eset volt, amikor úgy vágták meg a zöldpárti EP-képviselővel, Daniel Cohn-Bendittel készített interjút, mintha a politikus elmenekült volna Papp kérdése miatt. Akkor az Index nevezte hírhamisítónak Pappot, aki emiatt perelt, de veszített.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.