Dánia két órára teljesen bezárkózott

A dán rendőrség elvágta egy időre pénteken a fővárosnak helyet adó Sjaelland szigetet az ország többi részétől, mert a hivatalos bejelentés szerint komoly rendőri akciót indítottak. Leállították a Svédországba és Németországba induló kompjáratokat is.

A lezárás a Sjaelland és Fyn sziget közötti, valamint a Sjaellandot Svédországgal összekötő hidat érintette mintegy két órán keresztül. A rendőrség egyelőre nem adott részletesebb magyarázatot az intézkedésre, csak annyit közölt, hogy egy "súlyos bűncselekmény" miatt keresnek egy járművet, amelyben "valószínűleg hárman vannak".

Az Aftonbladet című svéd napilap úgy tudja, hogy egy svéd rendszámú gépkocsit keresnek egy emberrablással kapcsolatban. Az intézkedés miatt nagy torlódások alakultak ki az érintett utakon.

A kétórás lezárás után helyreállt a forgalom a hidakon és a kompokon. A TV2 dán televízió szerint a Koppenhágától 40 kilométerre nyugatra fekvő Roskilde településnél láttak helikopteres és kutyás kereső osztagokat. A kutatásban katonák is részt vettek.
A rendőrségi akció eredményéről egyelőre nincs hír. (MTI)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.