Orbán a repülőzéséről: mi sem szoktunk adósok maradni, ne sajnáltassuk magunkat

politika
2018 szeptember 28., 04:11
comments 523

"Nézze, mi sem szoktunk adósok maradni, ne sajnáltassuk magunkat. Magyarországnak ma olyan kormánya van, ami maga mögött tudja az emberek többségét. (...) Kiderült, ez nem egy konyhaasztal mellett lezajlott, családi tere-fere közben kialakult szalon álláspont, hanem egy gyomorból és szívből jövő, valódi félelmeket tükröz a migrációval szemben,"

válaszolta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a héten megkezdődött egy lejáratókampány ellene. Az az Átlátszó cikke után kiderült, hogy Orbán rendszeresen utazgat Garancsi István oligarcha bérelt repülőjén külföldi Vidi mérkőzésekre. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette:

"Nemcsak a magunk érdekében, bár mi is emberből vagyunk, (..) hanem az ország érdekében. Világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra válaszolunk, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten."

Hangsúlyozta: "mi nem támadunk meg senkit, mi senkiről nem mondunk rosszat, mi nem kritizálunk feleslegesen, nem járatunk le senkit."

"Tehát a helyzet úgy fest: nem szoktunk adósak maradni! Nem akarok a nyavalygás hangján beszélni az EU-s választási kampányról, hanem inkább férfiasan,"

tette hozzá.

"Minden kampány küzdelem, a feleségem és az asszonyok mindig mondják, hogy a nyugalom legfontosabb, legyen béke. (...) Bárcsak azt mondhatnám a magyar asszonyoknak, és az érdeklődőknek, hogy minden megvan védve, most már csak dolgozni kell és hátra lehet dőlni. De ez a csata, még nem dőlt el, ezt még meg kell harcolnunk,"

jelentette ki Orbán.

ENSZ-rendezvény

"Följebb kellene értékelnünk az ENSZ közgyűlését és a hozzá kapcsolodó rendezvényeket, különösen mostanában, mert olyanokat mondanak ott, hogy még én is felkapom a fejem," mondta szokásos péntek reggeli interjújában a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Két, a következő éveket meghatározó beszédet emelt ki a New York-i ENSZ-közgyűlésen elhangzottak közül Orbán.

"Mégiscsak az alkalmazottunk, mi fizetjük,"

mondta Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős biztosáról, aki szerinte úgy állt ki, és beszélt arról, hogy a migráció jó dolog, hogy arra nem hatalmazta fel senki. Demokráciaproblémát vet fel szerinte, hogy úgy beszélt az ENSZ migrációs csomagjában való EU részvételről, hogy azzal nem ért egyet minden tagállam.

"Trump elnök már túlnőtt saját személyén, már több annál, egy jelenség, nagyon fontos bejelentéseket tett,"

mondta az amerikai elnök beszédéről, aki először mondta "ilyen egyértelműen és világosan most," hogy vége annak a világnak, hogy az Egyesült Államok elvárja a többi országtól, hogy azok úgy működjenek, mint ő. 

"A világ több részén is erőteljes földmozgások lehettek, mert sok ország vezetőjének és polgárának szívéről gördültek le nagy kövek,"

Bár az ENSZ-ben nem könnyű szerinte a magyar migrációs álláspontot képviselni, 

"szerencsére a külügyminiszterünk nagy tömeggel szemben is képes megharcolni az igazáért."

Péntek délutáni meló

"Ma délután szeretném véglegesíteni a következő Nemzeti konzultáció kérdéssorát. Szeretnék a magyar asszonyokkal egy megállapodást kötni. mondta a családtámogatásokról szóló kérdéssorról Orbán.

"Én elszánt vagyok továbbra is, megmondom őszintén, a mostani ciklus legfontosabb kérdésének tartom a demográfiát,"

zárta a beszélgetést a miniszterelnök. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt