Orbán a repülőzéséről: mi sem szoktunk adósok maradni, ne sajnáltassuk magunkat

politika
2018 szeptember 28., 04:11
comments 514

"Nézze, mi sem szoktunk adósok maradni, ne sajnáltassuk magunkat. Magyarországnak ma olyan kormánya van, ami maga mögött tudja az emberek többségét. (...) Kiderült, ez nem egy konyhaasztal mellett lezajlott, családi tere-fere közben kialakult szalon álláspont, hanem egy gyomorból és szívből jövő, valódi félelmeket tükröz a migrációval szemben,"

válaszolta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a héten megkezdődött egy lejáratókampány ellene. Az az Átlátszó cikke után kiderült, hogy Orbán rendszeresen utazgat Garancsi István oligarcha bérelt repülőjén külföldi Vidi mérkőzésekre. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette:

"Nemcsak a magunk érdekében, bár mi is emberből vagyunk, (..) hanem az ország érdekében. Világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra válaszolunk, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten."

link Forrás

Hangsúlyozta: "mi nem támadunk meg senkit, mi senkiről nem mondunk rosszat, mi nem kritizálunk feleslegesen, nem járatunk le senkit."

link Forrás

"Tehát a helyzet úgy fest: nem szoktunk adósak maradni! Nem akarok a nyavalygás hangján beszélni az EU-s választási kampányról, hanem inkább férfiasan,"

tette hozzá.

link Forrás

"Minden kampány küzdelem, a feleségem és az asszonyok mindig mondják, hogy a nyugalom legfontosabb, legyen béke. (...) Bárcsak azt mondhatnám a magyar asszonyoknak, és az érdeklődőknek, hogy minden megvan védve, most már csak dolgozni kell és hátra lehet dőlni. De ez a csata, még nem dőlt el, ezt még meg kell harcolnunk,"

jelentette ki Orbán.

link Forrás

ENSZ-rendezvény

"Följebb kellene értékelnünk az ENSZ közgyűlését és a hozzá kapcsolodó rendezvényeket, különösen mostanában, mert olyanokat mondanak ott, hogy még én is felkapom a fejem," mondta szokásos péntek reggeli interjújában a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Két, a következő éveket meghatározó beszédet emelt ki a New York-i ENSZ-közgyűlésen elhangzottak közül Orbán.

"Mégiscsak az alkalmazottunk, mi fizetjük,"

mondta Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős biztosáról, aki szerinte úgy állt ki, és beszélt arról, hogy a migráció jó dolog, hogy arra nem hatalmazta fel senki. Demokráciaproblémát vet fel szerinte, hogy úgy beszélt az ENSZ migrációs csomagjában való EU részvételről, hogy azzal nem ért egyet minden tagállam.

"Trump elnök már túlnőtt saját személyén, már több annál, egy jelenség, nagyon fontos bejelentéseket tett,"

mondta az amerikai elnök beszédéről, aki először mondta "ilyen egyértelműen és világosan most," hogy vége annak a világnak, hogy az Egyesült Államok elvárja a többi országtól, hogy azok úgy működjenek, mint ő. 

link Forrás

"A világ több részén is erőteljes földmozgások lehettek, mert sok ország vezetőjének és polgárának szívéről gördültek le nagy kövek,"

Bár az ENSZ-ben nem könnyű szerinte a magyar migrációs álláspontot képviselni, 

"szerencsére a külügyminiszterünk nagy tömeggel szemben is képes megharcolni az igazáért."

link Forrás

Péntek délutáni meló

"Ma délután szeretném véglegesíteni a következő Nemzeti konzultáció kérdéssorát. Szeretnék a magyar asszonyokkal egy megállapodást kötni. mondta a családtámogatásokról szóló kérdéssorról Orbán.

"Én elszánt vagyok továbbra is, megmondom őszintén, a mostani ciklus legfontosabb kérdésének tartom a demográfiát,"

zárta a beszélgetést a miniszterelnök. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.